Grabbhumor.com logotype

Hon fick p-böter för två minuters felparkering – då gör domaren något helt briljant

Ett av de allra vanligaste snabb-stoppen man gör är när man svänger in på mataffären på vägen hem ifrån jobbet. In snabbt för att köpa just den där enda ingrediensen som saknas till dagens middag, det är i princip bara in, vända och betala så är man klar – inga konstigheter. Det är åtminstone inga konstigheter så länge inte parkeringen kostar pengar utanför affären, kan man säga.

Att parkera nära ingången, in och greppa ett mjölkpaket i farten och genast fram till kassan där det knappt är någon kö. Så när du efter knappa 2 minuter kommer ut till bilen igen och det sitter en p-böter på vindrutan. Då blir man inte direkt överlycklig och det är vi nog alla överens om.

Att lyckas få parkeringsvakten att dra tillbaka en p-bot händer i princip aldrig, men hör och häpna – en amerikans kvinna lyckades faktiskt få sin böter återkallad.

Att bestrida en parkeringsböter med lyckat resultat är väldigt sällsynt. Det är lika bra att bita i det sura och betala, för det är näst intill omöjligt. I USA är det dock inte som i Sverige, där är det lika annorlunda och det bevisade en kvinna från Rhode Island.

Två minuter felparkering

Kvinnan parkerade klockan 21:58 på en parkering där man får stå gratis från 22:00 och framåt. Hon fick olyckligt nog en p-böter för detta. Hon ville inte lägga sina pengar på denna onödiga böter som var på flera hundra kronor.

Denna böter gjorde henne så otroligt upprörd att hon lämnade in en överklagan till tingsrätten. Hennes motivering till överklagan var att hennes klocka nämligen stod på prick 22:00 då hon parkerade och lämnade bilen.

I en video som sprids på nätet så får man se när domaren får ärendet om överklagan i sin hand och börjar läsa. Han har tämligen svårt att hålla sig för skratt.

Fängelse är en rimlig påföljd

Domaren bestämmer sig för att ta tillfället i akt och skoja lite då han naturligtvis ser det komiska i hela situationen. Det rörde sig heller inte om särskilt mycket pengar vilket gjorde hans bemötande mer förlåtet.

Han besvarar det genom att hävda att ett brott är ett brott och att det därför inte är helt otänkbart att fängelse är rimlig påföljd.

Naturligtvis inser kvinnan snabbt att domaren skojar med henne och lyckas till slut inte heller hålla sig för skratt – hon brister ut i gråt.

Självklart valde domaren att avfärda hennes parkeringsböter och hon slapp betala för den.

Se hela händelsen i klippet nedan: