Grabbhumor.com logotype

Han fick en ny näsa i julklapp: ”Gud sände en ängel för att ta hand om mig”

Conrado Estrada utvecklade rhinophyma, också kallad jordgubbsnäsa. Detta gjorde att han hade svårigheter med att både andas och tala.

Han har letat efter en lösning i årtal, och av ett misstag träffade han Dr Thomas Romo. Estrada arbetar som målare och byggnadsarbetare och arbetade i läkarens hus.

Gud sände en ängel

Romo är chef för ansiktsplastik rekonstruktiv kirurgi vid Lenox Hil Hospital i New York City. I ett uttalande till NY Post förklarade Romo att det var en allvarlig form som bara skulle bli värre.

Enligt Romo var en operation den enda lösningen, och han pratade med Estrada om detta. Efter sitt möte med läkaren sa Estrada:

– Jag tror att Gud sände en ängel för att ta hand om mig och det är så jag ser på Dr Romo.

Hans tillstånd har alltid fått stor uppmärksamhet

– De [folk] stirrade på mig. Barn frågade sina mammor vad som var fel på mig och jag kom runt det genom att bära en ansiktsmask hela tiden, säger han till NY Post.

Efter operationen

Estrada har besökt både läkare och hudspecialister i flera år utan att bli bättre. Men hans tillfälliga möte med Romo förändrade allt. Några dagar efter att de träffades opererades han.

Bild tagen snett framifrån innan operation

Bild tagen snett framifrån efter operation

Estrada är idag överlycklig och mycket stolt över resultatet. En operation som totalt förändrade och förbättrade hans liv på alla sätt.

Dela gärna detta med alla dina vänner!