Grabbhumor.com logotype

Historien om vikingen Erik som verkligen hade ett sinne för humor...

Det var en gång en viking vid namn Erik som alltid hade en glimt i ögat och en känsla för humor. Han var inte den starkaste vikingen, men hans förmåga att få folk att skratta gjorde honom mycket populär bland andra vikingar.

En dag bestämde sig Erik för att han skulle skämta med sina vikingvänner. Han smög iväg till sin stuga och fann en stor hög med snö som hade samlat sig vid sidan av hans hus. Han började att forma snön till en gigantisk snöboll.

När kvällen kom och alla vikingar hade samlats runt lägerelden, kastade Erik snöbollen rakt in i elden. Först blev vikingarna förvirrade över vad som hände, men det dröjde inte länge förrän de började höra ett dovt smällande ljud som kom från elden. Sedan plötsligt - BAM! - snö exploderade ut från elden och täckte alla vikingarna runt lägerelden.

Till en början blev vikingarna chockade och förvirrade, men sedan brast de alla ut i skratt. Erik hade lyckats med sitt skämt och alla vikingar skrattade tillsammans åt snön som täckte deras ansikten och kläder.

Efter det skämtet blev Erik ännu mer populär, och hans skämt och lekfullhet fortsatte att sprida glädje och skratt bland vikingarna under många år framöver. Och från den dagen fram till idag, är hans skämt fortfarande berömda bland vikingar och andra som uppskattar en god