Grabbhumor.com logotype

Han var avundsjuk på sin hemmafru som inte behövde jobba - när han förstod hur mycket hon gjorde hemma bröt han ihop

Kalle var dödstrött på att gå till jobbet varje dag medans hans fru bara var hemma. Han ville att hon skulle förstå vad han tvingades genomlida så han bad till gud: 
 
- Kära gud, jag går till jobbet varje dag och sliter i 8 timmar när min fru bara är hemma. Jag vill att hon ska förstå vad jag behöver genomlida så snälla låt hennes kropp byta plats med min för en dag. Amen. 
 
Gud i sin gränslösa visdom lät så ske. 
 
Nästa morgon vaknade Kalle som kvinna, han gick upp gjorde ordning frukost, gick ut med hunden, väckte barnen, tog fram deras kläder, packade deras lunch och körde dem till skolan. Han körde sedan tillbaka hem, hämtade kemtvätten och stannade till vid banken för att ta ut pengar 
och körde vidare till stormarknaden för att handla mat. 
 
Väl hemma satte han in all mat, gjorde rent kattens låda och gick ut med hunden. Klockan var nu redan 13.00 så han skyndade sig att bädda sängarna, slänga in en tvätt, damma lite och sopa av köksgolvet. Han körde sedan till skolan och hämtade barnen, hamnade i en argumentation med dem om 
läxböckerna som de glömt kvar i skolan. 
 
När de slutligen kom hem efter några rundor tillbaka till skolan, satte han fram mjölk och smörgås och såg till att barnen satte sig med läxorna. Under tiden tog han fram strykbrädan och tittade på TV samtidigt. 
 
Klockan hade nu blivit 16.30 och det var dags göra i ordning middagen. Efter de hade ätit plockade han av bordet, gjorde rent i köket och startade diskmaskinen. Medans hans partner gick ut med hunden hällde han upp ett bad till barnen vek ihop och lade in tvätten och såg sedan till att barnen kom i säng. 
 

Äntligen dags att gå till sängs

 
Klockan 21.00 var han helt slut och fast hans dagliga sysslor inte var helt klara, gick han till sängs där hans partner förväntade sig en kärleksstund. 
 
Nästa morgon vaknade han, knäböjde omedelbart vid sängen och bad till gud: 
 
- Snälla, snälla gud, låt oss byta tillbaka, det var fel av mig att vara avundsjuk för att min fru har möjlighet att vara hemma på dagarna. 
 
Gud i sin gränslösa visdom svarade: 
 
- Jag känner att du har lärt dig en läxa och byter gärna tillbaka, men du får vänta i 9 månader eftersom du blev gravid i går kväll...
 
Dela gärna detta skämt om du skrattade!