Grabbhumor.com logotype

Älgen har ett märkligt beteende – sekunden senare hör han gråt och inser att den är desperat

Älgar är fantastiska djur som vi ska vara stolta över att vi har i Skandinavien. Det är verkligen ett majestätiskt djur som man ska ha stor respekt för. Det finns en anledningen till att älgens kallas för skogens konung. Om du någon gång har mött en älg i verkligheten så vet du hur stor och mäktig den är. Man känner sig otroligt liten i jämförelse. Om man är ute och kör bil, så har du säkert sätt skyltar som varnar för att älgar kan finnas i närheten. Och om man ser en älg så ska man sakta ner och ta det lugnt tills älgen har passerat.

Detta var precis vad två killar var med om. Men de tyckte att älgen betedde sig konstigt, eftersom den hela tiden försökte få killarnas uppmärksamhet. Det var då dom förstod, älgen behövde hjälp. Vid staketet längs vägen hördes även ett desperat skrik, vilket fick de båda att agera direkt.

När de gick fram till staketet förstod dom plötsligt allt, det var en älgkalv som hade fastnat. När en av killarna försöker hjälpa till attackerar först älgen honom, men backar snabbt när den förstår att han är där för att hjälpa. Till slut lyckas han få älgkalven fri, och mamman och den lilla ungen springer därifrån.

Du kan se hela det känslosamma ögonblicket i Klippet nedan. Dela gärna det vidare till alla dina vänner.