Grabbhumor.com logotype

6 dödsdömda mördares sista ord - sjukt obehagligt

Det finns många dödsdömda brottslingar som utryckt ånger över sina dåd, och även bett om ursäkt för dem. Sen finns det de andra, de som inte ångrar något alls och inte förstår påverkan av sina egna handlingar.

Den sista personen i Sverige som avrättades var så tidigt som 1910, men det skulle dröja innan 1973 innan Sverige avskaffade dödstraffet officiellt, i USA är det dock vanligt i ett stort antal delstater. Här kommer nedan en lista över de mest märkliga sista ord från dömda mördare man kan tänka sig.

1. ”Vad tycker ni om den här rubriken – French Fries”

1966 dömdes James French till döden, straffet skulle utdelas genom elektriska stolen, och han ville visa hur väldigt lite han brydde sig om de journalister som bevittnade hans död. Detta genom att ge ett förslag till rubrik, med en tydlig ordvits.

2. ”I’m ready to roll – let’s get this party started”

James Jackson mördade sin fru och sina två systrar, detta resulterade i att han dömdes till döden år 1997. I ett brev skrev han att han inte var förmögen att ta hand om sin familj eftersom han saknade arbete, och ”gav tillbaka dem till gud som kommer att förstå”.

3. ”Kiss my ass”

En av USA’s kanske mest ökända seriemördare är John Wayne Gacy, även känd under namnet ”Pogo the Clown”. Gacy våldtog och mördade mellan 1972-1978 33 pojkar I Chicago. För detta dömdes han till döden. Han hade bara en sak att säga innan sin död, och det var ”Kiss my ass”.

4. ”Säg mig. Efter mitt huvud har blivit avhugget, kommer jag fortfarande kunna höra, om bara för en stund, ljudet av mitt eget blod som svämmar ur min nacke? Det skulle vara en njutning som toppar alla njutningar”

Düsseldorf-vampyren, eller Peter Kurten som han heter i verkliga livet, mörade upp mot 60 personer, vuxna såväl som barn, efter morden drack han offrens blod. Kurten avrättades via halshuggning år 1931.

5. ”Jag kommer vara i helvetet innan ni börjat med frukost pojkar. Let her rip”

Tom Ketchum, även känd som ”Black Jack”, var en rånare som var verksam i slutet på 1800-talet i Texas. Tom hade även mördat ett flertal personer, men efter ett tågrån bestämde man sig för att avrätta honom. År 1901 hängdes Ketchum, och hans arroganta personlighet var närvarande med honom ända in i döden.

6. ”Jag vill bara säga att jag seglar med stenen och jag kommer tillbaka som Independence Day, med Jesus den 6 juni. Precis som filmen, med ett stort moderskepp och allt. Jag kommer tillbaks”

Mellan 1989 och 1990 mördades 7 män av Aileen Wuornos, hon anklagade dem för att ha våldtagit henne under tiden hon arbetat som prostituerad. Wuornos dömdes till döden år 2002 i Florida, genom dödlig injektion. Hennes liv finns filmatiserat i Filmen ”Monster”