Grabbhumor.com logotype

25-åriga caféägaren lät den hemlöse mannen jobba en dag – det här är helt fantastiskt

Cesia Abigail Baires är en 25-årig caféägare i Minneapolis, USA. En dag kom en hemlös man in på caféet och bad om pengar, och Cesia har delat med sig av denna händelsen i ett inlägg på Facebook och detta har verkligen spridit sig som en löpeld på internet.

Cesias historia

Och den är ingen slump att inlägg snabbt spred sig över hela världen – här är Cesias historia:

”Han kom in på mitt café en morgon och bad om pengar. Jag tittade på honom och frågade: ’Varför har du inget jobb, du vet väl att ingenting kommer gratis?’.

Han svarade: ’Jag har ett kriminellt förflutet och ingen vill anställa mig. Därför måste jag leva på gatan och tigga pengar för att klara dagarna”, skriver Cesia innan hon fortsätter:

”Vi var underbemannade på caféet den dagen så jag frågade honom om han ville jobba. Hans ögon blev stora och hans leende var den bästa belöningen jag kunde ha fått. Han sa att han kunde göra vad som helst, bara han fick lite mat i gengäld.”

Tvåtimmars-skift varje dag på caféet

Mannen fick därefter ett tvåtimmars-skift varje dag på caféet. Han tar ut soporna, diskar och kommer alltid i tid. Med pengarna han tjänar köper han mat från caféet för att på så sätt ge tillbaka. Självklart får han rabatt, berättar Cesia för CBS.

Marcus, som mannen heter, sparar också en del av sin lön för att kunna bygga upp sitt liv på nytt.

Cesia avslutar sitt inlägg:

”Gör något snällt för dina medmänniskor och döm dem inte förrän du känner till deras historia. Alla förtjänar en andra chans. Om det är förändring vi vill ha, varför inte börja själv?”

Visst var det här fint gjort av Cesia? Dela gärna detta med alla dina vänner!