Vad vet du egentligen om hur länder runt om i världen ser på Sverige? Vad är det för saker som gör Sverige så fantastiskt att många turister kommer hit?

Sverige är ett fascinerande land med en rik historia, naturlig skönhet och unika traditioner. Här är några fantastiska fakta om Sverige:

1. Landet av tusen sjöar: Sverige är känt som "landet av tusen sjöar". Det finns faktiskt över 97 000 sjöar i landet, vilket gör det till ett av de mest sjörika länderna i världen. Sjöarna erbjuder fantastiska möjligheter till bad, fiske och vattensporter.

2. Midnattssol och polarnatt: På grund av sin geografiska position upplever delar av Sverige fenomenet midnattssol under sommarmånaderna. Det innebär att solen aldrig går ner helt under dygnet, vilket ger en magisk och ljus sommarnatt. Å andra sidan upplever norra delarna av Sverige polarnatt under vintern, då solen inte går upp alls under vissa dagar.

3. IKEA och ABBA: Sverige är känt för sina framstående bidrag till populärkulturen. IKEA, världens största möbelhandelskedja, har sina rötter i Sverige och har blivit en symbol för svenskt design och funktionalitet. ABBA, det legendariska popbandet från 1970-talet, kommer också från Sverige och har nått enorm internationell framgång.

4. Fika-kulturen: Fika är en viktig del av den svenska kulturen. Det är en tradition att ta en paus från vardagen för att dricka kaffe och äta något sött, som en kanelbulle eller en småkaka. Fika ses som ett tillfälle att koppla av, umgås med vänner och kollegor, och njuta av en stund av lugn och avkoppling.

5. Allemansrätten: I Sverige finns en unik lag som kallas allemansrätten. Den ger alla rätt att röra sig fritt i naturen, även på privat mark, förutsatt att man inte stör eller förstör. Det innebär att människor kan njuta av vandring, tältning, bärplockning och andra friluftsaktiviteter nästan överallt i landet.

6. Nobelpriset: Det prestigefyllda Nobelpriset har sitt ursprung i Sverige. Priset delas ut årligen inom olika områden som fysik, kemi, medicin, litteratur och fredsarbete. Det instiftades av Alfred Nobel, en svensk uppfinnare och vetenskapsman, och har blivit en av världens mest erkända utmärkelser.

7. Vasa-skeppet: Vasa-skeppet är ett välkänt historiskt fenomen i Sverige. Det var ett krigsfartyg som sjönk på sin jungfruresa år 1628 men återupptäcktes och bärgades på 1960-talet. Idag är Vasa-skeppet en av Stockholms mest populära turistattraktioner och ett imponerande exempel på marinarkeologi.

Se klippet nedan för mer fantastiska fakta om Sverige: